i f v li

MTV uutiset

MTV Uutisiin toivottiin uusi, nykyaikainen ilme. Valve Motion sai tehtäväksi suunnitella ja toteuttaa uuden, raikkaan ilmeen, uutislähetysten grafiikat sekä studion valtavilla, liki 30 metriä leveillä, näytöillä näkyvät sisällöt.

Projektin tarkoituksena oli uudistaa MTV Uutisten, Urheilun, Sään ja Huomenta Suomen ilme.

TIIMI

Producer: Jenni Jauri
Creative: Jotti Taival, Kimmo Korhonen & Matti Lehti
Director: Jotti Taival
Project Manager: Mikael Kawamura & Päivi Lång
Dp: Heikki Slåen
VFX: Tauno Sillanpää
Music: Mikko Pykäri

Valve Motion MTV Uutiset Ilmeuudistus Mainosvideo Grafiikka Pysäytyskuva

Valve Motion MTV Uutiset Ilmeuudistus Mainosvideo Grafiikka Pysäytyskuva

”Tavoitteena oli uudistaa MTV Uutisten, Urheilun, Sään ja Huomenta Suomen ilme. Yhtenäistimme ilmeen ja toimme sen tähän päivään. Halusimme tuoda maailmanluokan uutislähetyksen tunnelman myös suomalaisiin kotikatsomoihin. Uudessa ilmeessä lähtökohtana oli ympyrämuoto, joka on tuttu MTV3:n ilmeestä,” kertoo suunnittelusta vastannut Valveen Lead Motion Designer Juha Laukkanen.

MTV Uutisten ilme oli viimeksi uudistettu vuosikymmenen alussa ja edellisen studion perusilme vuonna 2006. Uuden ilmeen suunnittelu käynnistyi elokuussa.

”MTV Uutisten kehittämisprojektin tavoitteena on laajentaa MTV:n uutistoimintaa. Osana monialustaista uudistushanketta modernisoitiin televisiouutisten studio ja ilme. Olemme erittäin tyytyväisiä maailmanluokan lopputulokseen. Katsojilta on tullut runsaasti positiivista palautetta uudistuksesta. Se on herättänyt kiinnostusta myös ulkomailla,” kehuu MTV:n uutis- ja ajankohtaissisältöjen ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari.

Mediahub on sisällöntuotantoon, tapahtumiin ja journalismiin erikoistunut yhtiö, joka toimii MTV:n uutis-, ajankohtais- ja urheiluohjelmien päätuotantokumppanina. Mediahub Helsinki Oy sai alkunsa v. 2015, kun MTV:n uutisyksikkö yhtiöitettiin itsenäiseksi tuotantoyhtiöksi.

 

“Juha Laukkanen tiimeineen sai nopeasti kopin ajatuksistani ja yhteistyön lopputulos oli parempi kuin osasin toivoa”
Mediahubin luova johtaja Johannes Kantelinen

 

Mediahubin luova johtaja Johannes Kantelinen kertoo lähteneensä liikkeelle vahvasta visiosta.

”Tiesin mitä uudelta studiolta ja sen ilmeeltä haluan. Lanseerasimme päätoimittaja Tomi Einosen kanssa heti projektin alussa termin ”maailmanluokan studio”, ja sitä lähdettiinkin rummuttamaan ennen kuin studiossa oli edes seiniä. Paljon videopintaa, pyöreät linjat, ankkureiden uudet positiot, graafiset elementit, jotka rikotaan ikään kuin ruudusta sisäänpäin.. Kaiken lähtökohta oli, että pystytään paremmin visualisoimaan vaikeasti selitettävää uutissisältöä.”

Kantelinen ei ole ensimmäistä kertaa uudistusten ääressä, joten hän tietää mistä prosessissa on kyse.

“Tämä on jo kolmas uudistus, jota olen ollut tekemässä ja edellisiltä kerroilta oli jäänyt tekemättä paljon asioita, joita pääsin nyt ilokseni toteuttamaan. Valveen Juha Laukkanen tiimeineen sai nopeasti kopin ajatuksistani ja yhteistyön lopputulos oli parempi kuin osasin toivoa”, Kantelinen kertoo.

Valve Motion MTV Uutiset Ilmeuudistus Mainosvideo Grafiikka Pysäytyskuva

Valve Motion MTV Uutiset Ilmeuudistus Mainosvideo Grafiikka Pysäytyskuva

Katsojien kokemus määritteli ilmeen rakentamisen

MTV3 Uutislähetyksen ilmeen rakentamisessa katsojan saama kokemus lähetyksestä muodosti suunnittelun lähtökohdan. Samalla tuli ottaa huomioon taustalla toimiva tekniikka; suuret näytöt ja grafiikat ovat käytössä live-lähetyksissä ja niiden tulee tukea itse uutista ja uutisankkuria.

”Haimme ilmeuudistukseen vaikutteita ympäri maailmaa ja kehitimme olemassa olevasta MTV Uutisten ilmeestä uuden aikaa kestävän ratkaisun. Samalla selkeytimme katsojakokemusta ja teimme uutisista entistä visuaalisemman kokonaisuuden, jossa tuttu ympyräteema toistuu läpi ilmeen. Suuret näyttöpinnat mahdollistivat myös täysin uudenlaisen kulman suunnitteluun”, kertoo Valveen Graphic Designer Mika Junna.

 

“Toteutettu kokonaisuus oli vaativa, ja vaativa visuaalinen ilme saatiin kaikin osin toteutettua toiveiden mukaan, siitä kuuluu iso kiitos koko tiimille”
Valve Motionin Lead Designer Juha Laukkanen

 

”Uusi studio ja näytöt antavat täysin uudet mahdollisuudet visualisoida uutislähetyksiä. Erityisen tyytyväisiä olemme helposti sujuneeseen yhteistyöhön asiakkaan kanssa – ideointi ja suunnitelmallisuus kantoivat yhteistyötä koko tekemisen ajan. Toteutettu kokonaisuus oli vaativa, ja vaativa visuaalinen ilme saatiin kaikin osin toteutettua toiveiden mukaan, siitä kuuluu iso kiitos koko tiimille,” jatkaa Valveen Lead Motion Designer Juha Laukkanen.

Uudessa studiossa uusien näyttöjen äärellä uutisankkurit pääsevät liikkumaan vapaasti, mikä yhdessä visuaalisen toteutuksen kanssa tuo katsojille uuden, dynaamisemman uutiskokemuksen.

 

Katso täältä, miten MTV Uutisten uusi ilme näkyi Eduskuntavaalit 2019 -tulosillan lähetyksessä!

Valve Motion MTV Uutiset Ilmeuudistus Mainosvideo Grafiikka Pysäytyskuva